Frederikshavn Lokalradio

Frederikshavn Lokalradio - Arne Hansens hjemmeside for flygtninge og positiv fred


Gymnasiereformen kræver for de kommende 1.g-elever valg mellem 12 studieretninger inden 15. marts 2005(23. januar 2005)

I anledning af at Frederikshavn Gymnasium og HF-kursus indbyder alle uddannelsesinteresserede til åbent hus mandag d. 24. januar 2005 kl 19 på Kærvej 1 kan man her nedenfor linke sig på og lytte til et interview med Inge Carle', pædagogisk inspektor på Frederikshavn Gymnasium og HF-kursus, som bla. pointerere at alle interesserede er velkomne.

Vedrørende gymnasiereformen hører vi en gennemgang af de 12 nye studieretninger, om nye obligatoriske fag og om nyt indhold i kendte fag. Også HF-reformens nyheder bliver behandlet.

Yderligere oplysninger om gymnasie- og HF-reformerne på www.frhavn-gym.dk. Inge Carle henviser også til pjecen "vejen til din uddannelse"

Vi får at vide, at især for de for hvem gymnasie- og HF-uddannelsen og uddannelsessystemet i Danmark er ubekendt, som for eksempel flygtninge og danskere af anden etnisk herkomst, er det en oplagt mulighed at deltage i åbent hus-tilbuddet. Her er der mulighed for at få de mange spørgsmål besvaret af faglærerene, studievejledere eller skolens ledelse.Derfor byder Inge Carle' også velkommen til forældre til børn der først om nogle år står over for valg af ungdomsuddannelse.

I den forbindelse kan nævnes at Frederikshavn Handelsskole og Handelsgymnasiums Hg- og Hhx-afdelingerne holder åbent hus d.11.02.04 kl. 19.00 - 21.00 jf www.fhavnhs.dk/information/kalender.htm.
Og vedrørende tekniske erhvervsuddanenlser og teknisk gymnasium så er der åbent hus på Hånbækvej 50på EUC-Nord lørdag d. 5. februar kl 10-14 jf http://www.eucnord.dk

Vi kommer også vej af vejlederreformen der flytter studievejledningen væk fra skolerne, fra folkeskolerne til Ungdommens Uddannelsesscentre bl.a i Sindal jf www.uuvendsyssel.dk og for gymnasieeleverne til Aalborg jf Studievalg Nordjylland i Aalborg. I øvrigt kan man som noget nyt også tilmelde sig på internetadressen www.optagelse.dk/a268/index.jsp

Klik HER for lyd:
[pix] FB Interview med Inge Carle', pædagogisk inspektor på Frederikshavn Gymnasium og HF-kursus, før åbent hus mandag d. 24. jan. 2005 for alle uddannelsesinteresserede. (26:29)