FMR
106.6 MHz

Forsiden

Programoversigt

Lydarkiv

Vedtægter

Kontakt


Email
Kbh den 20.2.01

Indenrigsminister,
Karen Jespersen
Indenrigsministeriet
KøbenhavnK

Kære Karen.

Tak for dit svar vedr. opholdstilladelse til Uma Ratnavadyvel, Hobro. Jeg læste det med stor interesse.

Imidlertid undrer det mig, at du slet ikke i brevet nævner, at der er mulighed for at give dispensation fra 3 års reglen. Det fremgår af brevet, at det skulle være en "betingelse" for ægtefællesammenføring, at den herboende udlænding har haft tidsubegrænset opholdstilladelse i mere end de sidste tre år. Men det fremgår lige så klart af ministeriets notat fra 99, at man kan dispensere fra disse tre år.

Hvorfor i alverden skulle det ikke være muligt i den aktuelle sag? Som det fremgår, har ægteparret været gift længe og har et barn, der har fået opholdstilladelse i Danmark. Hvis ikke det er i denne type situation, denne dispensationsmulighed skulle benyttes, ved jeg ikke hvornår. Jeg synes ikke, det er rimeligt, at du i svaret til mig helt forbigår den mulighed, al den stund aftalen med Thorkild S jo var, at undgå netop denne type urimelige sager.

Jeg er vidende om, at Politiet har taget forberedende skridt til at fuldbyrde udvisningen. Hvordan tror du egentlig den familie har det? Og er systemet så fuldstændig firkantet, som du nærmest angiver i dit brev, så må jeg erkende, at forliget mellem Regeringen og CD i 99 bestemt er indgået på et forkert grundlag.

Så som din Statsminister jo så ofte siger: Kan vi ikke gøre det lidt bedre?

Venlig hilsen

Peter Duetoft